FAQ

Tussenbalk /
huisstijl puntjes Keppel Plantsoen

 

Veelgestelde vragen

 

Deze vragenlijst is met zorg samengesteld, echter wijzigingen zijn voorbehouden. Aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend.

Algemeen

Waar ligt Keppelplantsoen?

 

Keppelplantsoen is onderdeel van Keppeloord en is gelegen ten noordwesten van Doetinchem en is omsloten door de Heelweg, de Maria Montessoristraat en het Zaagmolenpad. Dicht aan de rand van de Kruisbergse bossen, met de gemakken van het gezellige stadscentrum vlakbij.

Hoeveel woningen komen er in Keppelplantsoen?

 

In totaal komen er 76 koopwoningen, 24 sociale (huur)woningen en maximaal 99 (huur/zorg)appartementen.

Hoe meld ik mij aan als geïnteresseerde?

Aanmelden kan via de website.

Welke woningtypen zijn er?

In het Keppelplantsoen komen 10 levensloopbestendige woningen, 36 rij- en hoekwoningen, 28 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen.

Worden de huizen in Keppelplantsoen in één keer verkocht?

Nee, de verkoop vindt in fases plaats. Via deze website en nieuwsbrieven laten wij je weten wanneer de verkoop van de fases starten.

Komen er ook huurwoningen?

In het zorgcomplex worden huurappartementen gerealiseerd en langs de Maria Montessoristraat worden een aantal huurwoningen gerealiseerd.

Zijn de woningen duurzaam?

De woningen worden voorzien van een individuele warmtepomp met bodemlus. Hiermee is de woning voorzien van warmtapwater en verwarming. In de zomer kan hiermee de woning ook passief gekoeld worden. Daarnaast zijn de woningen uitgerust met zonnepanelen en triple-glas. De woningen zijn grotendeels voorzien van energielabel A++++, enkele woningen A+++, en presteren stukken beter dan de huidige BENG-norm die aan nieuwbouwwoningen gesteld worden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren voor de rijwoningen is grotendeels in binnenhoven gesitueerd. Bij de tweekappers en vrijstaande woningen dient door de bewoners op eigen terrein geparkeerd te worden. Nabij het zorgcomplex wordt een groot centraal parkeerterrein gerealiseerd. Tevens worden langs de rijbanen parkeerplaatsen gesitueerd voor o.a. bezoekers.

 

Stikstofuitspraak

We hebben ons hierover juridisch nader laten informeren. Er is een onderzoek uit 2020 waarin de bouwfase berekend is en blijkt dat die niet tot een stikstof depositie op stikstofgevoelige habitat in natura 2000 leidt. 

Voor de vergunningverlening actualiseren wij de Aeriusberekening naar 2022, deze software is binnenkort beschikbaar. Wij verwachten dat actualisatie niet tot andere conclusies leidt. Ten opzichte van 2020 is het materieel waarmee gewerkt wordt en de auto’s van de bouwvakkers zeker niet meer vervuilend, eerder minder stikstof uitstotend.

Stikstofuitspraak

We hebben ons hierover juridisch nader laten informeren. Er is een onderzoek uit 2020 waarin de bouwfase berekend is en blijkt dat die niet tot een stikstof depositie op stikstofgevoelige habitat in natura 2000 leidt.

Voor de vergunningverlening actualiseren wij de Aeriusberekening naar 2022, deze software is binnenkort beschikbaar. Wij verwachten dat actualisatie niet tot andere conclusies leidt. Ten opzichte van 2020 is het materieel waarmee gewerkt wordt en de auto’s van de bouwvakkers zeker niet meer vervuilend, eerder minder stikstof uitstotend.

Hoe lang duurt de bouw?

De bouwtijd verschilt per woning. In de aanneemovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd.

Waar kan ik terecht voor andere vragen?

Voor andere vragen kunt u mailen naar info@keppelplantsoen.nl.

Verkoop

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wensen aan te passen?

Voor het aanpassen van de woning is een woningconfigurator online beschikbaar. Individuele kopersgesprekken met de kopersbegeleider zijn mogelijk na de koop van de woning.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Geïnteresseerden kunnen hun voorkeur aangeven. Onder andere op basis van de voorkeursopties en financiële waardigheid wordt de volgorde van toewijzing georganiseerd.

Wat betekent Vrij Op Naam (VON)?

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (omzet- en/of overdrachtsbelasting) en inclusief de volgende bijkomende kosten:

- Bouw- en grondkosten

- Alle woningen zijn voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair

- Kosten van architect en overige adviseurs

- Toezichtkosten tijdens de bouw

- Eenmalige aansluitkosten → Nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering

- Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning

- Makelaarscourtage

 

Wat zit er niet bij de V.O.N. inbegrepen?

De volgende kosten zijn niet bij de V.O.N. inbegrepen:

- Kosten voor eventueel meerwerk

- Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening

- Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon en nutsvoorzieningen

- Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek

- Renteverlies tijdens de bouw

- Keuken

 

Wie regelt de uiteindelijke verkoop?

Dit wordt gedaan door REBO Woningmakelaars.

Plantsoenstraat 77
Postbus 356, 7000 AJ Doetinchem

T: (0314) 36 92 92
E: makelaardijdoetinchem@rebogroep.nl

Financiering

Hoe weet ik of ik een woning kan betalen?

Neemt contact op met één van de hypotheekadviseurs en vraag hier een financiële check aan bij DC Hypotheken of Rabobank.

Heb ik voorrang als ik een financiële check doe?

Ja. Tijdens de toewijzing krijgen kandidaten die een financiële check hebben uitgevoerd een voorrangspositie op zij die dit niet hebben gedaan.

Voor financiële vragen kun je mailen naar

Wanneer moet ik mijn financiering rond hebben?

2 maanden na tekenen van de koop-aanneemovereenkomst, maar start tijdig met de voorbereiding. Kijk hier voor tips.

Wanneer start ik met betalen van de hypotheek?

Vanaf het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris betaal je rente en aflossing. Over het bouwdepot krijg je een rentevergoeding, deze wordt steeds lager naarmate je meer opneemt uit het bouwdepot.

Wat is grondrente?

Dit is rente over de grond als je de grond later afneemt dan wenselijk voor Ten Brinke. Dit zal waarschijnlijk 2 weken nadat de opschortende voorwaarden verlopen zijn.

Wat is bouwrente?

Bouwrente is het verzamelbegrip voor verschillende rentes (grondrente, renteverlies tijdens de bouw en uitstelrente).

Kan ik bouwrente meefinancieren?

Dit is afhankelijk van jouw situatie, laat je hierover informeren door jouw financieel adviseur. Neem voor meer informatie een kijkje op de financiële pagina.

Zit ik aan de koop vast, ook als ik geen hypotheek kan krijgen?

Er zit een ontbindende voorwaarde in de koop-en aannemingsovereenkomst voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je (binnen 2 maanden na de aankoop) de overeenkomst ontbinden. Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 2 geldverstrekkers.

DE BOUW IS GESTART

Ben je benieuwd naar de voortgang van de bouw?
Ten Brinke, de aannemer van het plan, deelt regelmatig updates van de bouwvoortgang op hun website.
 

Lees meer